Ahşap Yapılar Yalıtım
Ahşap yapılar özellikle tabiat içinde doğal ortama uymak için yapılan ve yayla diye tabir edilen bölgelerde çoğunlukla yer almaktadır. Bilimsel olarak da daha sağlıklı olduğu ispat edilen ve insan ömrüne sağladığı katkı nedeniyle tercih edilen ahşap yapıların ses ve ısı yalıtımı yapıldığı zaman daha efektif sonuçlar elde edilmektedir.
Sadece konut olarak kullanılmayan, aynı zamanda çeşitli sektörlerin de tercihi olan ahşap yapılar, sese karşı ve ısıya karşı izole edilebilmektedir.
Ahşap ürünlerin duvarda, çatıda veya zeminde kullanıldığı tüm binalarda neme karşı, buhara karşı, ısıya karşı ve sese karşı çeşitli tedbirlerin alınması, ahşabın ömrünü uzatmaktadır. Bu tür binaların inşaatı sırasında yapılacak izolasyon daha kolay olacağı için henüz proje aşamasında iken planlamasının yapılması tavsiye edilir.
Daha rahat bir çalışma ortamı sağlanmış olur ve teknisyenlerin istedikleri tedbirleri almasına engel bir durum söz konusu olmaz.
Ahşap yapıların yalıtımı sadece inşaat aşamasında değil, daha sonra da izolasyon yapılabilir. Ara boşluklar, çatı aralıkları, ısı geçirgenliği olabileceği düşünülen bölgeler izole edilebileceği gibi, komple bir çalışma ve uygulama da söz konusu olabilir.
Müşterilerimizin taleplerine göre en kaliteli malzemeler ile sağladığımız yalıtım sayesinde ses ve ısı geçirgenliği büyük oranda azalmaktadır. Böylece ısınma için harcanan bütçe azalarak başka işler için kullanılabilir hale gelmektedir.
Ahşap Yapılarda İzolasyon
Ahşap yapılarda izolasyon hem ses hem de ısı için yapılırken aynı zamanda yangına karşı da en güvenilir tedbirlerin alınması gerekir. Yangına karşı doğal bağışıklığı zayıf olan ahşap ürünlerin çeşitli malzemeler ile daha sağlam ve dayanıklı hale gelmesi mümkündür. Bunun için üretilen çok kaliteli ürünler ve yalıtım malzemeleri vardır. Tamamı TSE garantisinde olup uzun süre dayanabilmekte ve belirli süreler için garantili olarak teslim edilmektedir.
Bu tür binaların oldukça dayanıklı olması gerekmektedir. Çünkü ahşap yapıların tercih edildiği bölgelerde genellikle yağış yoğunluğu görülür. Şişme ve sızdırma yaşamaması adına izolasyonun son derece profesyonel şekilde uygulanması önemlidir.
Özellikle dikkat edilmesi gereken yapı birimleri, suyla doğal teması bulunan temeller, nemli toprakla bitişik nizam olan duvarlar, yapının teras kısımları, balkon bölümleri, banyolar ve lavaboların bulunduğu bölümler su ile temasın fazlaca olduğu yerlerdir.
Her türlü binanın temelinde ve çatısında izolasyon yapılması üzerinde durmak binanın ömrünü uzatacak önlemler arasında yer alır. Ahşap ağaçtan üretilen bir inşa malzemesi olduğu için zayıf noktalarını güçlendirmek çok önemlidir. Bunu anlayan ve bilen firmalar ile çalışarak ahşap yapıların yalıtımını güçlendirme aracı olarak kullanmak gerekir.
Deneyimli firmaların bu açıdan ahşap binaların tüm birimlerini gözden geçirerek binanın tamamını izole etmeleri tercih edilir.
Ahşap Yapıların Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Ahşap binaların yalıtımı genelde köpük sistemi ile yapılmaktadır. Ahşap üzerine sürülen malzemeler ile sızdırmazlık sağlanır. Yalıtım malzemeleri ahşabı dirençli hale getirerek gerek yağışlarda gerekse su kullanımında ahşaba su girmesini önleme hedefiyle çalışır.
Suya temas eden diğer bir alan olan çatıların da sudan arındırılması, ahşabın özel malzemeler sürülerek geçirgenliğinin önlenmesi yolu tercih edilir.
Çatıların üst kısmında kullanılan materyaller ne olursa olsun mutlaka uygun izolasyon maddesi ile örtülmesi ve tamamını kaplayacak şekilde güçlendirilmesi, ısı yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olur.